Nosaki sava īpašuma vērtību Nosaki sava īpašuma vērtību
Learn more

Mūsu aģenti noteikts tava īpašuma vērtību 1 darba dienas laikā BEZ MAKSAS, balstoties uz pieredzi, zināšanām, vērtēšanas metodēm un statistiku. Tas prasīs tikai piecas minūtes tava laika. Pareizā īpašuma tirgus cenas izvēle ir ļoti svarīgs elements veiksmīgai nekustamā īpašuma realizācijai, un tas izšķir, vai īpašums tiks pārdots ātri un par maksimālo vērtību. Nosakot tirgus cenu, vidējais realizācijas ātrums ir trīs mēneši.

Uzzināt vairāk
Bioloģiskā kanalizācija – kas jāzina par tās uzstādīšanu?
Clock2022-01-24 https://img.abc.lv

Bioloģiskā kanalizācija – kas jāzina par tās uzstādīšanu?



Notekūdeņu novadīšana un attīrīšanas ir aktuāla problēma jebkurai saimniecībai, kuru nevar pieslēgta pie centrālās kanalizācijas. Lasiet tālāk rakstā, lai uzzinātu vairāk.

Iekārtu tirgus mūsdienās ir gana piesātināts, proti, izvēlei tiek piedāvātas privātmājām piemērotas ietaises, iekārtas ciematiem vai pat tehnoloģijas, kuras var attīrīt lielus apjomus rūpnieciskos notekūdeņus. Bioloģiskās kanalizācijas cenas veido: iekārta, tās uzstādīšana, iespējamais filtrācijas lauks (ja nav iespējams notekūdeņus novadīt grāvī vai dīķī). Aptuvenās izmaksas ir ap 20004500 eiro, kas ir ilgtermiņa ieguldījums visam mūžam. Pirms darbu uzsākšanas svarīgi ir sazināties ar vietējo pašvaldības būvvaldi. Tā informēs par pašvaldības nosacījumiem un ierobežojumiem, ja tādi būs.  

Bio kanalizācijas darbības princips 
Notekūdeņi no dzīvojamās ēkas tiek uztverti speciāli veidotā tvertnē. Tajā mājo baktērijas un mikroorganismi, kuri pārtiek no ūdenī esošajām organiskajām vielām. Bioloģisko attīrīšanu parasti iedala aerobos un anaerobos procesos. 

Aerobais ir process, kurā piedalās skābeklis, savukārt anaerobais apzīmē bioloģisku procesu  bezskābekļa vidē. Šie procesi  tiek izmantoti, lai panāktu optimālu organisko vielu izvadīšanu no notekūdeņiem. Ja tiek lietots aerobais process, tad tvertei tiek pievienots gaisa pūtējs jeb kompresors, kas piegādā skābekli organismiem. Bioloģiskā kanalizācija ir videi draudzīgākais notekūdeņu attīrīšanas veids, jo attīra ūdeni no ķīmiskā piesārņojuma (fosfora un slāpekļa u.c.) un palīdz novērst notekūdeņu radīto piesārņojumu apkārtējā vidē. Iekārtā attīrīto ūdeni var novadīt zemē, ūdens krātuvēs, virszemes ūdeņos vai arī izmantot kā otrreizējo tehnisko ūdeni mājsaimniecībā.

Bioloģiskās kanalizācijas priekšrocības

  • Iespēja uzstādīt jebkurā īpašnieka izvēlētā vietā, aizņem nelielu platību.
  • Vienkārša lietošana.
  • Bez nepatīkamas smakas un trokšņa.
  • Bioloģiskā kanalizācija ir energoefektīva.
  • Viegli transportējamas iekārtas.
  • Ilgtermiņā iekārta ir ekonomiski izdevīga.
  • Darba ilgums ir neierobežots.
  • Augsta attīrīšanas efektivitāte  attīra no slāpekļa un fosfora.
  • Attīrīto ūdeni var novadīt lietus notekūdeņu sistēmās, ūdenstilpēs, infiltrēt augsnē vai izmantot kā tehnisko ūdeni mājsaimniecībā.
  • Attīrīšanas procesu toksiski neietekmē mājsaimniecībā izmantojamie sadzīves ķīmijas tīrīšanas līdzekļi.
  • Nav nepieciešamas papildus izejvielas un ķīmijas.
  • Kompakta, nosegta ar plastmasas vai dzelzs vāku.
  • Vienā tvertnē integrēti visi bioloģiskās attīrīšanas procesi.
  • Bio kanalizācijas ierīkošana ir iespējama 12 dienu laikā.
  • Minimāli ekspluatācijas izdevumi.
  • Iespējama atkārtota uzstādīšana citā vietā.
  • Iespējami dažādi tehniskie risinājumi, renovācijas.

Izvēloties bioloģiskās kanalizācijas iekārtu
Jādomā par pašreizējās ģimenes cilvēku skaitu  vai tas nākotnē pieaugs vai saruks un kādi ir ģimenes locekļu ieradumi attiecībā pret ūdens lietošanu. Ūdens patēriņam piemērota notekūdeņu savākšana un attīrīšana, kā arī vienkārša sistēmas uzturēšana un tīrīšana ietekmēs ikdienas komfortu un izdevumus privātmājas lietošanas laikā.

 

 


Mājokļa īpašniekam jāaprēķina prognozējamais mājokļa notekūdeņu patēriņš. Notekūdeņu aprēķinā iekļauts: veļas un trauku mazgāšana, wc apmeklējumi, dušas lietošana ikdienā. Aptuvenais vidējais apjoms: privātmājā vidēji viens cilvēks diennaktī patērē no 100 līdz 200 l dienā, 3650073000 l gadā.

Īpašniekam jāizvēlas kanalizācijas tvertnes lielums pēc šiem aprēķiniem  Jo lielāka ģimenē, jo biežāk mājā uzturas (dzīvo katru dienu), jo lielāka tvertne jāizvēlas.

Gruntsūdeņu dziļuma līmenis – tas ir atkarīgs no īpašuma ģeogrāfiskās atrašanās  vietas. Ja ir zemi gruntsūdeņi, tad līdz ūdenim jārokas ļoti dziļi. Augsti grunts ūdeņi nozīmē, ka, izrokot pāris lāpstu dziļumā, jau parādās ūdens. Bioloģiskās kanalizācijas iekārtas ir vienīgais oficiāli atļautais autonomais kanalizācijas veids vietās, kur ir augsti gruntsūdeņi.

 



Raksts tapis sadarbībā ar “Eco Tehnoloģijas”  vairāk informācijas par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem vietnē www.ecotehnologijas.lv 



Avots: https://abc.lv
Pievienoja: Pilat
Atslēgvārdi:
+371 27888678