Nosaki sava īpašuma vērtību Nosaki sava īpašuma vērtību
Learn more

Mūsu aģenti noteikts tava īpašuma vērtību 1 darba dienas laikā BEZ MAKSAS, balstoties uz pieredzi, zināšanām, vērtēšanas metodēm un statistiku. Tas prasīs tikai piecas minūtes tava laika. Pareizā īpašuma tirgus cenas izvēle ir ļoti svarīgs elements veiksmīgai nekustamā īpašuma realizācijai, un tas izšķir, vai īpašums tiks pārdots ātri un par maksimālo vērtību. Nosakot tirgus cenu, vidējais realizācijas ātrums ir trīs mēneši.

Uzzināt vairāk
Notāru dienas 2022 – juridiskie un finansiālie riski nekustamā īpašuma darījumos
Clock2022-10-27 https://lvportals.lv

Notāru dienas 2022 – juridiskie un finansiālie riski nekustamā īpašuma darījumos



Šodien, 26. oktobrī, Latvijas Zvērinātu notāru padome (LZNP) rīko ikgadējās Notāru dienas. Tajās plānots diskutēt par jautājumiem, kas saistīti ar nekustamā īpašuma darījumiem, īpaši apstākļos, kad sabiedrībā valda neziņa par to, kā rīkoties ar nekustamo īpašumu energokrīzes laikā. Liela daļa Latvijas iedzīvotāju joprojām neapzinās juridiskos un finansiālos riskus, kas saistīti ar īpašuma pirkšanu, pārdošanu, dāvināšanu, mantošanu un citām darbībām.

ĪSUMĀ
  • Kā sagatavoties darījumam ar nekustamo īpašumu un pasargāt sevi no krāpniekiem? Uz šiem jautājumiem notāri aicina rast atbildes šīgada Notāru dienās.
  • Notāru padome izveidojusi “Krāpšanas rokasgrāmatu”. Tajā ar patiesos notikumos balstītiem, satīriskiem stāstiem uzskatāmi parādīts, cik vienkārši krāpniekiem ir apiet pašlaik spēkā esošos likumus un piekrāpt cilvēkus.

Nekustamā īpašuma iegāde ir viens no nozīmīgākajiem lēmumiem cilvēka dzīvē. Bieži vien tam pamatā ir ne tikai pragmatiska nepieciešamība pēc jumta virs galvas vai vietas savu uzņēmējdarbības ieceru īstenošanai, bet arī emocionālā vēlme piepildīt kādu svarīgu mērķi dzīvē. Diemžēl, kā ik gadu liecina neskaitāmi cietušo stāsti un liecības, esošo likuma nepilnību dēļ darījumi ar nekustamo īpašumu ir kļuvuši par ērtu veidu, kā uz godprātīgu iedzīvotāju rēķina krāpniekiem vairot savu turību.

  • Kā sagatavoties darījumam ar nekustamo īpašumu un pasargāt sevi no krāpniekiem?
  • Ar ko sākt, ja gribu nopirkt dzīvokli?
  • Ar ko sākt, ja gribu to pārdot?
  • Vai tiešām pastāv risks, ka mantoto māju var atņemt sveši cilvēki?

Uz šiem jautājumiem notāri aicina rast atbildes šīgada Notāru dienās, notāram un apmeklētājam individuāli tiekoties bezmaksas tiešsaistes konsultācijās īpaši izveidotajā “virtuālajā kabinetā” lietotnē Zoom.

Bezmaksas individuālajām konsultācijām tiešsaistē varēs pieslēgties ikviens interesents no plkst. 16.00 līdz 18.00.

 

Pieslēgšanās attālinātajām konsultācijām platformā Zoom, izmantojot saiti: https:///latvijasnotars-lv.zoom.us/j/85841163460?pwd=ejR2ZENod0xkTHEzcWJhTmlXR3dOdz09.

  • Meeting ID: 858 4116 3460

  • Passcode: 117296

Izveidota patiesos notikumos balstīta “Krāpšanas rokasgrāmata”

Gadu no gada Latvijas iedzīvotāji nokļūst krāpnieku slazdos. Nav zināma precīza statistika par to, cik daudz šādu gadījumu ir. Toties precīzi zināmas katra gadījuma sekas – zaudēts īpašums un zaudēta uzticība valstij, jo Satversmē garantētās tiesības uz īpašumu nav tikušas aizsargātas.

No vienas puses, krāpniecības darījumi kļūst arvien primitīvāki, jo, izmantojot likuma nepilnības, ar viltu izkrāpt īpašumus un gūt materiālu labumu nav sarežģīti. No otras puses, kā liecina Finanšu izlūkošanas dienesta informācija, krāpnieki darījumus ar nekustamo īpašumu labprāt izmanto, lai legalizētu noziedzīgi iegūtus līdzekļus, un šajos gadījumos tā jau ir sarežģītāka shēma.

Notāru padome šogad izveidojusi “Krāpšanas rokasgrāmatu”. Tajā ar patiesos notikumos balstītiem, satīriskiem stāstiem uzskatāmi parādīts, cik vienkārši krāpniekiem ir apiet pašlaik spēkā esošos likumus un piekrāpt cilvēkus. Notāru dienas sāksies ar “Krāpšanas rokasgrāmatas” atvēršanas pasākumu.

Portālā latvijasnotars.lv iespējams noskatīties arī iepriekšējā gada Notāru dienu diskusiju par jautājumiem, kas saistīti ar nekustamo īpašumu. Šogad Notāru dienas tiek rīkotas jau 17. reizi.



Avots: https://lvportals.lv
Pievienoja: Pilat
+371 27888678