Nosaki sava īpašuma vērtību Nosaki sava īpašuma vērtību
Learn more

Mūsu aģenti noteikts tava īpašuma vērtību 1 darba dienas laikā BEZ MAKSAS, balstoties uz pieredzi, zināšanām, vērtēšanas metodēm un statistiku. Tas prasīs tikai piecas minūtes tava laika. Pareizā īpašuma tirgus cenas izvēle ir ļoti svarīgs elements veiksmīgai nekustamā īpašuma realizācijai, un tas izšķir, vai īpašums tiks pārdots ātri un par maksimālo vērtību. Nosakot tirgus cenu, vidējais realizācijas ātrums ir trīs mēneši.

Uzzināt vairāk
Sākas pieteikšanās 'Altum' atbalstam privātmāju energoefektivitātēs paaugstināšanai
Clock2021-05-31 https://g2.delphi.lv

Sākas pieteikšanās 'Altum' atbalstam privātmāju energoefektivitātēs paaugstināšanai



No šodienas pēcpusdienas ir sākusies pieteikumu pieņemšana "Altum" jaunajā atbalsta programmā privātmāju energoefektivitātes paaugstināšanai.

Atbalsts tiks sniegts garantiju, tehniskās palīdzības un grantu veidā, uz kuriem var pieteikties gan atsevišķi, gan kopā. "Altum" atbalstu var izmantot tikai tādiem pasākumiem, kas rezultēsies energoefektivitātes ietaupījumā.

Pēc Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretāra Jāņa Vitenberga teikto, Latvijā 35 % cilvēku dzīvo privātmājās, taču nav pieejama statistika par to, cik daudz un kāda veida ēku atjaunošanas darbus veic tieši privātmāju segmentā. Dati par siltumenerģijas patēriņu privātmāju sektorā rāda, ka šīs mājas ir ievērojami mazāk efektīvas nekā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, tāpēc šis ir nozīmīgs nākamais solis dzīvojamā fonda sakārtošanai un iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai.

Viņš arī piebilst, ka 27. maijā tiek sākts programmas pilotprojekts, lai to notestētu, pirms plānot šādu programmu vairāku desmitu miljonu eiro apmērā. Īpašas priekšrocības programmas pirmajā uzsaukumā būs daudzbērnu ģimenēm un nekustamo īpašumu īpašniekiem attālākos Latvijas reģionos.

Savukārt "Altum" valdes locekle Inese Zīle atgādina, ka līdz šim šī institūcija ir īstenojusi energoefektivitātes uzlabošanas programmu daudzdzīvokļu mājām. "Jau pirms programmas atklāšanas redzam privātmāju īpašnieku ļoti lielu interesi par jauno programmu, kas pirmo reizi piedāvā arī valsts dāvinājumu – grantu līdz 5000 eiro un finansējumu tehniskajam atbalstam līdz 1000 eiro apmērā vienam projektam. Prognozējam, ka ar šai programmai paredzēto 1,46 miljonu eiro valsts finansējumu grantus un tehnisko atbalstu varēs saņemt aptuveni 250 privātmāju īpašnieki," viņa informē.

Kopumā "Altum" plāno pieņemt aptuveni 400 pieteikumus, kas iesniegšanas rindas kārībā varēs pretendēt uz finansējuma saņemšanu. Būtiski ņemt vērā, ka atbalsts tiks izmaksāts tikai pēc projekta īstenošanas un visu remontdarbu veikšanas, iegūstot energosertifikātu, kas apliecina kritēriju izpildi. Programmā būs iespējams izmantot atsevišķi tikai garantiju bankas aizdevumam, un tai varēs pieteikties arī atsevišķi.

"Iedzīvotāji aktīvi veic ieguldījumus privātmāju atjaunošanā, tāpēc arī interese par energoefektivitātes uzlabošanas programmu ar iespēju saņemt valsts atbalstu ir liela. Būtiski, ka programmas ietvaros tiek aicināti pieteikties arī tie, kuri iepriekš ir saņēmuši ALTUM garantiju privātmājas iegādei. Kopumā programmas īstenošanai piešķirti 1,46 miljoni eiro, plānojot energoefektivitātes uzlabošanu privātmājām," uzsver "Citadeles" privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

Garantija paredzēta, ja nepieciešams papildu nodrošinājums bankas aizdevumam, un tā var būt 30% no aizdevuma summas, bet nepārsniedzot 20 tūkst. eiro. Uz atbalstu garantijas veidā var pretendēt jebkura fiziska persona, kuras īpašumā ir ekspluatācijā nodota privātmāja, kurā netiek veikta saimnieciskā darbība, un kura atbilst viena dzīvokļa mājas klasei saskaņā ar būvju klasifikāciju.

Programma paredz arī grantu līdz 5000 eiro, kas ir vienreizējs maksājums par privātmājas energoefektivitātes klases paaugstināšanu un siltumenerģijas patēriņa samazināšanu par 20 %. Atbalstu līdz 1000 eiro apmērā var saņemt arī par tehnisko palīdzību privātmājas energoefektivitātes pasākumu tehniskās dokumentācijas izstrādei. Grants un tehniskā palīdzība ir pieejama iedzīvotajiem, kuru apgādībā un kopā dzīvo vismaz trīs vai vairāk bērnu vai divi bērni un tiek gaidīts trešais, vai, ja privātmāja atrodas ārpus Rīgas un Jūrmalas un tām piegulošo novadu administratīvās teritorijas – Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Ropažu un Ādažu.



Avots: https://www.delfi.lv
Pievienoja: Pilat
+371 27888678