Nosaki sava īpašuma vērtību Nosaki sava īpašuma vērtību
Learn more

Mūsu aģenti noteikts tava īpašuma vērtību 1 darba dienas laikā BEZ MAKSAS, balstoties uz pieredzi, zināšanām, vērtēšanas metodēm un statistiku. Tas prasīs tikai piecas minūtes tava laika. Pareizā īpašuma tirgus cenas izvēle ir ļoti svarīgs elements veiksmīgai nekustamā īpašuma realizācijai, un tas izšķir, vai īpašums tiks pārdots ātri un par maksimālo vērtību. Nosakot tirgus cenu, vidējais realizācijas ātrums ir trīs mēneši.

Uzzināt vairāk
Drošs ceļš uz meklēto
Clock2021-10-25

Drošs ceļš uz meklēto



Ievietot sludinājumu internetā, lai pārdotu vai izīrētu nekustamo īpašumu, šodien māk teju katrs. Jautājums: vai šādi iespējams gūt maksimālo ienākumus no pārdošanas un izīrēšanas? Vai populārākie sludinājumu portāli ļauj spriest par nekustamā īpašuma tirgus patieso piedāvājumu, cenām un apjomu? Atbilde uz abiem jautājumiem lielākoties ir – nē. 

SIA “PILAT REAL ESTATE” izveidotājs un valdes priekšsēdētājs Miks Jaunzems norāda, ka publiskajos sludinājumu portālos redzamais ir tikai daļa no īstā piedāvājuma un pieprasījuma, un visbiežāk patiesās nekustamo īpašumu pērles un izdevīgākie pārdošanas darījumi jāmeklē datu bāzēs, kas publiski nav pieejamas un ko izmanto nekustamo īpašumu aģentūras līdztekus to publiski redzamajiem piedāvājumiem. 

Uzņēmums jau astoņus gadus aktīvi darbojas nekustamo īpašumu tirgū, piedāvājot pilnu pakalpojumu klāstu darījumos ar nekustamiem īpašumiem gan Liepājā un Kurzemes reģionā, gan Rīgā un tās apkaimē. “Esam lielākā nekustamo īpašumu aģentūra Liepājā gan pēc aģentu, gan objektu skaita, pakalpojumu klāsta un tirdzniecības teritorijas lieluma.” 

Nevēlēšanās publiskot savus īpašumus vai savu interesi par īpašuma iegādi vai pārdošanu ir tikai viens no iemesliem, kāpēc klienti izvēlas izmantot nekustamo īpašumu aģentūru pakalpojumus. Galvenais iemesls, raugoties tīri racionāli, ir fakts, ka īpašnieki, kuri īpašuma pārdošanai piesaista nekustamo īpašumu aģentūru, visbiežāk gūst lielākus ienākumus no darījuma nekā tie, kuri cenšas pārdod paši. “Un tas ir loģiski, citādi mums nebūtu tik daudz darba,” raugoties ne tikai Kurzemes mērogā, bet nu jau mērķtiecīgi arī Rīgas nekustamo īpašumu tirgus virzienā, saka PILAT REAL ESTATE valdes priekšsēdētājs. 

Viņš uzsver, ka gan īpašuma pirkšanas, gan pārdošanas gadījumā nekustamo īpašumu aģentūras piesaiste ļauj gan iegūt izdevīgākus darījuma nosacījumus, gan, kas nav mazsvarīgi, izvairīties no daudziem riskiem, kā arī saņemt nepieciešamo palīdzību – īpašuma vērtēšanā, mērniecībā, reklamēšanā, juridisko atbalstu dažāda veida līgumu un citu nepieciešamo dokumentu sagatavošanā un iesniegšanā u. c. – gan pirms, gan, ja rodas kādi jautājumi, pēc darījuma. To, ka klienti pie mums var vērsties droši un ka viņiem sniegtie pakalpojumi būs kvalitatīvi, garantē Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) SIA “PILAT REAL ESTATE” izsniegts sertifikāts un uzņēmuma iekļaušana Ekonomikas ministrijas apstiprinātajā nekustamā īpašuma darījumu starpnieku reģistrā. “Sludinājumu portāli ir liela laimes spēle, var paveikties, taču atrasts skaits, kā šķiet, dzintara gabals jūsu rokās var arī ātri vien izrādīties fosfors, un var smagi apdedzināties,” norāda eksperts.

Ar skaistām bildēm vien nepietiek

Miks Jaunzems norāda, ka tas ir mīts, ka aģentūru piedāvājums vienmēr ir dārgāks nekā sludinājumu portālos. Bieži vien ir otrādi – sludinājumos ilgstoši tiek tirgoti īpašumi par neadekvātām cenām. “Mēs palīdzam klientam gan novērtēt īpašumu un noteikt maksimālo iespējamo cenu, gan izvērtēt nepieciešamos uzlabojumus un palīdzēt tos īstenot, lai īpašums atbilstu tai cenai, kādu tā īpašnieks vēlas par to saņemt, un lai to varētu veiksmīgi pārdot saprātīgos termiņos.” Daudziem šķiet, ka pietiek uztaisīt skaistas bildes, un telefons būs karsts no gribētājiem to iegādāties. “Jā, un tad sākas tā īpašuma pārdošanas procesa daļa, kas īpašniekiem visātrāk apnīk – īpašuma izrādīšana potenciālajiem pircējiem. 

Dzīve rāda, ka īpašnieki bieži nav labākie sava īpašuma pārdevēji un sarunvedēji. Daudzos gadījumus pircējam ir vieglāk runāt ne ar tiešo īpašnieku, piemēram, nekustamo īpašumu aģentu, t. sk. izsakot kritiku, protams, ar mērķi nokaulēt zemāku cenu, savukārt aģents, izmantojot savu profesionālo pieredzi un piemērus no dzīves, var daudz produktīvāk un argumentētāk pārliecināt potenciālo īpašuma pircēju par prasītās cenas pamatotību un atbilstību tirgus situācijai un potenciālajiem ieguvumiem nākotnē. 

Būtisks apstāklis, ar ko jārēķinās, ir tas, ka īpašuma izrādīšana ir ļoti laikietilpīgs process. Īpašniekam tas ir kā otrs darbs, kas šajā – Covid 19  laikā saistīts arī ar zināmiem riskiem, ja tiek izrādītas iekštelpas. PILAT REAL ESTATE piedāvā gan īpašuma fotografēšanu, gan filmēšanu un 3D tūres profesionālu sagatavošanu saviem klientiem, kas ne tikai ļauj pozitīvā gaismā detalizēti parādīt īpašumu potenciālajam pircējam, bet arī tādējādi pie reizes atsijā daļu klātienes apskates interesentu, kuriem īpašums nav piemērots. Un tieši tāpat šādas – sākotnēji virtuālas tūres, vēlāk, ja ir jau lielāka interese par konkrētu īpašumu, klātienes demonstrācijas tiek piedāvātas klientiem, kuri meklē īpašumu iegādei vai īrei.

Ar liepājnieka krampi

Stabila un uzticama komanda ir uzņēmumu panākumu atslēga, un, kā saka Miks Jaunzems, PILAT nav bijušo klientu, ir tikai apmierināti pastāvīgie klienti. Šis apgalvojums ļoti labi raksturo uzņēmuma darbības principus, no kuriem galvenais ir – darīt visu iespējamo, lai klients gūtu maksimālu labumu no darījuma. Kā tas ir iespējams? Ar liepājnieka krampi. “Mēs esam izauguši Liepājā. No vienas puses, šeit ir Latvijas mērogam pietiekami liels nekustamā īpašuma tirgus, gan privātais, gan komerciālais, ir bijusi iespēja uzaudzēt milzīgu profesionālo pieredzi un ievērojamu klientu loku. No otras puses, lai gan esam jau gana liels un stabils uzņēmums, katram klientam joprojām gribam sevi pierādīt par visiem 200 %. Liepājā tieši vai pastarpināti visi viens otru pazīst. Tāpēc gribas censties, zinot, ka kādā brīdī dzīvē ar šiem cilvēkiem, kam esam palīdzējuši pārdot vai iegādāties nekustamo īpašumu, var nākties saskarties atkal, piemēram, vedot bērnus uz pulciņiem vai arī profesionāli. Tas ir tā – personiski, bet ļoti labi strādā mūsu biznesa labā,” secina Miks Jaunzems.  Un tieši šis – liepājnieku krampis – ir tas, kas šobrīd palīdz uzņēmumam neapstāties pie sasniegtā, bet mērķēt uz paplašināšanos Rīgas un tās apkārtnes nekustamo īpašumu tirgū, kurā PILAT jau šobrīd aktīvi darbojas un tuvākajā laikā plāno atvērt jaunu filiāli.  “Tas, ka esam Rīgā, lielā mērā ir noticis tāpēc, ka mūsu klienti, ņemot vērā mūsu līdzšinējo sadarbību, vēlas izmantot mūsu pakalpojumus ne tikai Liepājā un Kurzemes reģionā, bet arī Rīgā. Cilvēki mums uzticas. Mums ir ilgtermiņa sadarbība ar tādiem lieliem uzņēmumi kā Valsts nekustamie īpašumi, Latvijas lielākās komercbankas un to meitas uzņēmumi, ārzemju investīciju fondi, kuriem esam ieguvuši tiesības īstenot to īpašumu pārdošanu, izīrēšanu. ” 

Kā spēcīgākais tirgus spēlētājs savā reģionā PILAT REAL ESTATE, paplašinot savu darbību Rīgas nekustamā īpašuma tirgus virzienā, pauž gatavību sadarboties arī ar citām nekustamo īpašumu aģentūrām. “Esam ieinteresēti dažādu veidu sadarbības formās,” apņēmīgi saka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Miks Jaunzems.  

 



Avots:
Pievienoja: Pilat
+371 27888678